Kinderen veranderen je leven.

Ze zeggen wel eens dat het krijgen van kinderen je leven verandert en dat doet het natuurlijk ook. Van het wekelijks uitgaan, laat naar bed en lekker uitslapen ga je naar gebroken nachten op een andere manier. Uiteindelijk beland je het rustige vaarwater van een regelmatig leven met op tijd naar bed en vroeg opstaan voor de kinderen. Je past je leven aan het ritme en leven van je kinderen. Zij moeten op tijd eten, slapen, opstaan en op tijd naar school, sport en andere buitenschoolse activiteiten.

Ook voor jou verandert je leven

Ben je kinderloos dan verandert je leven op het moment dat je vrienden en familie kinderen krijgen ook mee. Zij hebben dan even minder tijd om af te spreken en als ze afspreken dan leiden hun kinderen behoorlijk af. Als kinderloze wordt je vaak ook minder betrokken bij de verhalen over kinderen tussen de verschillende ouders. Dat is dan nog eens extra confronterend, omdat je je al zo buitengesloten voelt. Je behoort niet tot het clubje met kinderen. Je bent kinderloos. Je mist het om zelf kinderen te hebben en “mee” te kunnen doen met de gesprekken en kinderafspraken. Veel ouders denken dat er voor jou niets verandert, want jij hebt geen kinderen. Jij hoeft je niet aan te passen.

Gemis en ander toekomstbeeld

Wat ze vergeten is dat jij je juist veel meer hebt moeten aanpassen. Jouw toekomstbeeld is niet zo als je die had gewenst en heb je een alternatieve invulling moeten geven. Een invulling die je heel graag anders had gezien. Jouw leven is daarom ook veranderd, juist door het niet hebben van kinderen en anders geworden dan je had gewild. Hoe mooi en zinvol die invulling ook kan zijn, soms voel je toch nog het verdriet van het gemis van een eigen kindje.

Herken je je in dit verhaal?

En zou je graag eens willen praten met iemand die jouw verdriet begrijpt?

Neem gerust contact met mij op: Kennismaken is gratis.

Liefs,

Calluna