Agenda

Mindfulness 8-weekse

Onvervulde kinderwens

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. In plaats van het woord ‘mindfulness’ wordt ook wel het woord ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’ gebruikt.

Aan de andere kant betekent dit dat je ook onder ogen leert zien wat er is, ook als het moeilijk of onplezierig is. Je leert dat het op het moment dat moeilijke of onplezierige dingen zich aandienen, het geen zin heeft je hiertegen te verzetten, omdat verzet weer nieuwe vervelende gevoelens, gedachten en sensaties veroorzaakt. Je kunt er tegen verzetten, maar het is dan alsof je met je handen een bal onder water probeert te houden. Hoe verder je de bal onder water houdt, hoe harder hij uiteindelijk uit het water zal schieten.

Als je meer geoefend hebt zul je merken dat het accepteren en onder ogen zien van problemen, op de langere termijn, heel effectief is om met gevoelens en gedachten om te gaan. Het snel herkennen van het begin van vervelende gevoelens en gedachten, betekent dat je beter in staat bent om de automatische reacties hierop in de kiem te smoren, voordat deze reacties leiden tot grotere angst en spanning.
Bovendien zul je meer kunnen genieten van de positieve dingen, doordat je ze nu meer aandacht geeft.

Wat levert het je op?

Je leert in deze 8-weekse om bewuster en met meer aandacht in het leven te staan. Ook zul je meer innerlijke rust ervaren en geeft het je tools om effectief om te gaan met spanning, stress, onzekerheid en druk. Je leert om meer te voelen, van daaruit je eigen grenzen weer te ontdekken en deze te kunnen bewaken. Je flexibiliteit, veerkracht en aanpassingsvermogen zal versterken, waardoor je ook durft te doen in werk en leven wat bij jou past en zul trouw aan jezelf kunnen te zijn.

Door dagelijks te oefenen met de meditaties en oefeningen leer je je “aandachtspier” te trainen, waardoor je steeds gemakkelijker in het nu kunt blijven. Dit betekent dat je sneller uit de piekermode over het verleden of de toekomst kunnen komen. Bovendien leer je om meer tijd voor jezelf te nemen. 

Wanneer?

Één keer in de week van week 19 – week 26. Te starten op zondag 14 mei van 10:00 -12:00 en eindigend op zondag 8 juli. De laatste dag kan langer worden.

Eventueel kan er uitgeweken worden naar zaterdagochtend of woensdagochtend, afhankelijk van de deelnemers (en de locatie). Aan de workshop kunnen minimaal 2 en maximaal 8 personen deelnemen.

Wat kost het?

De kosten voor deelname zijn €497 (€62,50 voor 2 uur per keer). Daarnaast kost het je dagelijks tijd om een meditatie of aandachtsoefening te doen.

Wat krijg je?

Je krijgt wekelijks 2 uur live begeleiding van mij op een locatie in Amstelveen. Daarnaast krijg je wekelijks cursusbladen met uitleg, tips, oefeningen en meditaties om thuis te doen.

 

Ben je geïnteresseerd, stuur mij dan een berichtje via: info@onzichtbaarverlies.com

Zondagmiddag 2022 Lotgenotenwandeling

Voorlopig gestopt

Zin in een mooie voorjaars wandeling in het Amsterdamse bos met andere mensen die ook een fertiliteitstraject doorlopen? Dit is een mooie gelegenheid om herkenning te vinden met anderen die hetzelfde meemaken en je vragen en gedachten uit te kunnen wisselen.

We starten om 14.00 en eindigen om 15.30. We verzamelen om 13.45.

Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten. Er is voldoende gelegenheid om (gratis) te parkeren. We verzamelen bij de kleine parkeerplaats bij de radartoren. Als je een stukje doorloopt zie je een grasveld met een gebouwtje met WC’s. Hiervoor zijn een aantal picknicktafels waar je kunt wachten op elkaar.

Tijdens het wandelen krijg je begeleiding van mij. Ik zorg ervoor dat iedereen met elkaar kennis kan maken en zijn of haar verhaal kan delen. Dit doe ik door middel van kleine opdrachten en vragen die je aan elkaar kan stellen.

Deelnemen en parkeren is gratis. Je kunt ook een vrijwillige bijdrage aan de stichting Freya doen.

Meer info via: info@onzichtbaarverlies.com

Reviews lotgenotenwandelingen

“Ik heb mij aangemeld voor de wandeling omdat ik merk dat ik me vaak alleen voel en weinig begrip ervaar in mijn eigen omgeving. Het was fijn en waardevol om anderen die hiermee worstelen te ontmoeten. Op een zeer ongedwongen manier kwam ik in gesprek met leuke dames. Ieder met een eigen verhaal. Gewoonweg enorm fijn dat het o zo grote onderwerp er helemaal mocht zijn. Calluna zorgde op een natuurlijke wijze voor de randvoorwaarden en was ook gewoon 1 van ons.”

“Ik hou van wandelen en wilde graag op deze manier lotgenoten ontmoeten. Het meest waardevol was voor mij de herkenning in elkaar vinden, ondanks de verschillende verhalen. Calluna is erg vriendelijk, kalm, empatisch en goed georganiseerd is. Dat heb ik als zeer prettig ervaren.”

“Ik heb de behoeft om met lotgenoten te praten, zodat je in elkaars verhalen herkenning kan vinden en je begrip voelt. Ik vond het heel bijzonder om je verhaal kwijt te kunnen en herkenning te vinden terwijl je elkaar voor het eerst ontmoet. Calluna geeft sturing aan de wandeling en geeft veiligheid, rust en ruimte voor een open gesprek met elkaar.”

 “Wat mij het meeste hielp was de onderlinge herkenning hoe je je buiten een groep (en zelfs de maatschappij) kunt voelen staan als kinderen ter sprake komen. Anderen beseffen niet wat het met iemand doet als er in de  kennismaking direct wordt gevraagd naar kinderen. Dan kan er zo’n stilte vallen, waardoor het voelt alsof alsof je er “niet bij hoort”. Alle dames die ik sprak beaamden dit gevoel van ‘not fitting in’. Zo fijn om te horen dat je niet de enige bent..”

Freya e-training

Zorg voor Jezelf OK

 

Start 13 januari 2023

Leuke oefeningen, interactieve Zoom-sessies en WhatsApp-groepen

De e-training volg je gewoon vanuit huis. Zes weken lang ontgrendelen we iedere week aansprekende oefeningen en interessante achtergrondinformatie op jouw speciale Zorg voor Jezelf ledenpagina. Daarnaast kun je wekelijks deelnemen aan speciale Zoom-sessies die passen bij het thema van die week. Deze worden geleid door de (ervaringsdeskundige) coaches die zijn aangesloten bij de training. Niet verplicht, maar wel heel leuk en fijn om aan mee te doen!

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in een informele en ongedwongen WhatsApp-groep met anderen te kletsen over de training of andere dingen die jullie bezighouden.

Kosten voor deelname zijn een lidmaatschap bij Freya voor €39, waarna je gratis voor de alle workshops mag inschrijven. Ook krijg je 4x per jaar het Freya magazine toegestuurd (in een neutrale envelop).

‘WAT NEEM JE MEE UIT DEZE E-TRAINING?’

Meer Freya lotgenoten bijeenkomsten en workshops

Zie de website van Freya: https://www.freya.nl/agenda/