Over mij

Mijn naam is Calluna Tenge

En mijn verhaal begon in 2008 toen wij merkten dat kinderen krijgen toch niet zo vanzelfsprekend bleek als we dachten.

Alle ingrediënten voor het starten van een gezin waren aanwezig: we waren gek op elkaar, hadden leuke en goedbetaalde banen en een eengezinswoning met tuin. Toch bleken deze voorwaarden niet voldoende te zijn om onze droom te verwezenlijken. Dat was het begin van het medische circuit, waar we vol blijde verwachting aan IUI en IVF startten. Medisch gezien was er met ons beiden niets aan de hand, dus er was geen reden dat het bij ons niet zou kunnen lukken.

Die hoop en blijdschap dat het allemaal wel goed zou komen, zakte steeds verder weg naarmate het traject vorderde en de behandelingen vooral emotioneel en fysiek ook steeds zwaarder werden. Zelfs de allerlaatste behandeling had geen positief resultaat en hiermee eindigde voor ons de droom van samen een gezin starten.

Op een gegeven moment kon ik niet meer uit mijn bed komen, ik was zo moe.

Ik wilde er toen niet te veel bij stilstaan en daarom ben ik maar door en door gegaan. Totdat ik na een aantal jaren op een gegeven moment niet meer uit mijn bed kon komen. Ik was zo moe. Ik kon alleen maar slapen en alles was mij te veel. Ik was vreselijk overprikkeld en er woelde een wervelstorm in mijn hoofd, die ik niet stil kreeg. Er werd een burn-out geconstateerd.

Toch ging deze burn-out maar niet over. Ik ging weer aan het werk, viel weer terug en zo ging het even door. Ondertussen was ik opzoek gegaan naar hulp. Helaas vond ik niet veel hulp die specifiek gericht was op kinderloosheid. Na een rondreis langs diverse hulpverleners, kwam ik uiteindelijk bij een ervaren therapeut terecht. Zij had door dat ik in de rouw was en dat zware vermoeidheid en depressieve gedachten horen bij het rouwproces. Vanaf dat moment startte mijn verwerkingsproces pas. En daarbij ook mijn ontdekkingsreis naar mijn eigen identiteit en mijn nieuwe toekomst met nieuwe doelen.

Dit proces had veel eerder kunnen starten, als ik iemand had gevonden die wist wat het betekende als je te horen krijgt dat je geen kinderen kan krijgen en in het diepe gat van ongewenst-kinderloos-zijn valt.

Dit zoeken naar iemand die mij begreep en daarin steeds maar teleurgesteld worden, wil ik bij jou voorkomen. Ik geloof dat iedereen zijn eigen unieke rouwtraject doormaakt en bied daarbij ondersteuning voor mensen met een (nog) onvervulde kinderwens.

Als counsellor en ervaringsdeskundige ondersteun ik je in je onzichtbare verlies, zodat ook jij je bewust kan worden van je eigen rouwproces. Je zult hierdoor op snellere en op een positieve manier door je rouwproces gaan. Ook laat ik je zien hoe je het beste met je omgeving kunt omgaan. Na afloop van jouw rouwproces zul je een mooie nieuwe toekomst tegemoet gaan, waarin je ook echt gelukkig kan zijn!

Ik weet hoe je je voelt,

ik weet wat je hebt ondergaan en ik weet ook dat je er weer bovenop gaat komen.

Mijn missie is om mensen te begeleiden in hun persoonlijke rouwtraject met een ongewenste kinderloosheid. En het delen van kennis en bewustwording van het rouwproces van mensen met een ongewenste kinderloosheid.

Opleidingen

Na ruim 17 jaar in de ICT gewerkt te hebben, merkte ik dat dit niet meer bij mij pastte.  Ik besloot mij om te scholen en iets te gaan doen, waarmee ik mensen zoals jij kan helpen. Hieronder een aantal opleidingingen die ik voor mijn praktijk gevolgd heb:

2023 – 2023 Mindfulness en Compassie trainer

2021 – 2022 Counselling Psychologie

2021 – 2022 Progressiegericht Coachen

2021 – 2021 Post HBO Verlies en Rouw begeleiding

2016 – 2021 HBO Toegepaste Psychologie

Herken je je in mijn verhaal?

En ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen?

Boek dan vrijblijvend een gratis online kennismakingsgesprek.