Begeleiding bij

onvervulde kinderwens

Ik begeleid je door via jouw eigen unieke verwerkingsproces naar een mooie nieuwe toekomst.

Kinderwens begeleiding & ongewenst kinderloos

Vruchtbaarheidstrajecten

Vruchtbaarheidstrajecten brengen veel spanningen en emoties met zich mee. Bij aanvang ben je je daar nog helemaal niet van bewust. Naarmate het traject langer duurt, bouwen de spanningen en emoties zich steeds verder op. Soms vraag je je af of het nog wel gaat lukken. En soms wil je er misschien wel mee stoppen, omdat het te veel is voor je.

Niet vervulde kinderwens

Bij het niet vervuld afronden van een ivf-traject kun je (onbewust) het gevoel hebben dat je bezig moet blijven met werk, met sporten, met onderweg zijn. Alles om maar niet te hoeven stilstaan bij het verschrikkelijke bericht dat je nooit meer moeder zult worden. En om maar niet in dat gapende donkere gat te vallen.

Single

Heb je helemaal geen partner om een gezin te kunnen starten en ben je nu toch op een leeftijd waarop kinderen krijgen lastig kan gaan worden? Dat besef en dat gevoel kan zo beangstigend en hevig zijn, dat je er ook liever voor wilt weglopen. Je kunt en wil dat gevoel niet laten gaan, het is ondragelijk om geen moeder te kunnen worden en geen gezin te hebben. Het gemis doet veel te veel pijn.

Hoe doe je dat?

Het onder controle houden van deze gevoelens kost je immens veel energie. En zal je op den duur helemaal uitputten. Hoe voorkom je dit? Hoe kom je nu toch weer uit de overlevingsstand? En hoe ga je met al die lastige emotionele gevoelens om?

Hulp en begeleiding

Hoe kun je deze spanningen verminderen? Hoe ga je om met vragen en opmerkingen van je omgeving? Hoe is het voor jou als iedereen in je omgeving moeder wordt? Wat doet het met je relatie?

Voel je je vaak alleen en onbegrepen in je verlies en je verdriet hierin? Zoek je iemand waarmee je je vragen en twijfels kunt delen en klankbord voor al je vragen en twijfels? Het niet kunnen uiten en delen van je verdriet zorgen voor een secundair verlies, die jouw rouwproces kunnen blokkeren.

 

Ik weet hoe jij je voelt, dat je hier weer bovenop kunt komen en weer een mooi nieuw leven kunt opbouwen. En je zelfs weer gelukkig kan gaan voelen.

Jij wilt…

Niet meer alleen en onbegrepen voelen in je verdriet
Meer energie en balans
Begrip van je omgeving
Je gevoelens en emoties kunnen begrijpen en reguleren
Ontdekken wat er nog wel is en daarvan kunnen genieten
Alle aandacht voor jou

Ik begeleid jouw unieke rouwproces naar een mooie nieuwe toekomst.

Maatwerk aangepast aan wat jij graag wilt en waar je behoefte aan hebt.

Het resultaat

Opluchting dat je je hart hebt kunnen luchten en dat je niet de “enige” bent
Meer energie en balans in je leven
Je weet waar je grenzen liggen en hoe je die kunt aangeven
Je begrijpt wanneer en waarom je soms emotioneel wordt en weet daar beter mee om te gaan
Je hebt ontdekt waar je nog van kan genieten
Je hebt mooie ideeën voor toekomstplannen

Je kunt kiezen uit

Counselling gesprek

In principe zijn alle sessies live sessies en vinden plaats in mijn praktijkruimte te Amstelveen.

Dit is een 1 op 1 gesprek met alle aandacht voor jou. Waar je kunt aangeven waar je graag mee aan de slag wil gaan. Na afloop zul je je minder alleen voelen in je verdriet en opgelucht voelen hierover.

Volg je meerdere sessies dan gaan we alle aspecten waar jij tegen aanloopt een voor een bekijken.

Online counselling gesprek

Woon je verder weg of zijn er andere omstandigheden? Dan is een online sessie wat voor jou.

Ook dit zijn 1 op 1 gesprekken, waarbij alle aandacht voor jou is. En is in principe gelijk aan een 1 op 1 sessie.

Hoe verloopt een counsellingtraject?

De gesprekken zijn erop gericht jou te stimuleren zelf aan te geven hoe jij jouw situatie beleeft en waar je naar toe wilt. De counsellor werkt niet volgens een “standaardlijstje” maar houdt rekening met jouw eigen gevoelens, wensen en ervaringen. In gesprekken en soms met behulp van oefeningen, begeleidt de counsellor jou in het verhelderen van jouw functioneren en het verwerven van nieuwe inzichten. Door de ontstane veranderingen in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag krijg je weer grip op de situatie en je omgeving.

Bron: ABvC 2022

Wil je ook graag kunnen praten met iemand die je begrijpt

en weet wat je doormaakt?

Iemand die je kan ondersteunen en je begeleidt door jouw rouwproces? Dan kunnen mijn 1 op 1 gesprekken je hiermee helpen.

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek