Mindfulness 8-weekse Online

Het online programma om thuis jouw eigen Mindfulness 8-weekse te kunnen volgen.

Gaat binnenkort van start!

Voor wie?

Voor iedereen die meer rust en balans in het leven zoekt en moeite heeft om deze (terug) te vinden.

Voor iedereen waarbij het hoofd vaak vol is met gedachten, to-do lijstjes en (negatieve) emoties.

Voor iedereen die moeite heeft om NEE te zeggen.

Voor iedereen die moeite heeft om de eigen grenzen te bewaken of misschien niet meer weet waar deze liggen.

Voor iedereen die moeite heeft met voelen en naar het eigen gevoel te luisteren.

Voor iedereen die moeite heeft om naar het eigen lichaam te luisteren.

Voor rationele mensen, die graag meer naar hun gevoel willen luisteren.

Voor iedereen die wat meer energie kan gebruiken.

Voor betere slaap en uitgerust zijn.

 

Week 1

Kennismaken met Mindfulness

In deze week krijg je uitleg over wat Mindfulness is en wat het niet is. Ook zul je je bewust worden van hoe je nu eigenlijk veel op de automatische piloot doet en van sommige handelingen, weer een ervaring kunt maken. Je gaat ervaren hoe je je met je aandacht meer in het nu kan zijn met behulp van een aantal audiobestanden. En je gaat zelf aan de slag met een paar huiswerkopdrachten.
Week 2

Het 5G model

Deze tweede week ga je aan de slag met het 5G model en je ademhaling. De 5G’s staan voor Gebeurtenissen, Gedachten, Gevoelens, Gewaarwording in je lichaam en Gedrag. Door deze oefening te doen, wordt je je nog meer bewust van wat en vooral hoe een gebeurtenis spanning kan veroorzaken in je lichaam. En je zult ervaren hoe je deze spanning eenvoudig kunt verlichten.

 

Week 3

Meditatie versus yoga

In deze derde week ga je de verschillen en overeenkomsten tussen mediatie en yoga ervaren. Bij beide gebruik je de ademhaling op een rustig tempo en train je je focus. Bij yoga kun je bovendien ook lenigheid en kracht trainen, afhankelijk van de vorm van yoga. Wat ervaar jij in je lichaam en geest als je deze twee uitprobeert?

Week 4

Belemmerende gedachten

Week 4 staat in het teken van jouw belemmerende gedachten. Wat zijn jouw belemmerende gedachten en hoe ga je daarmee om? Gedachten zijn er immers altijd. Probeer nu bijvoorbeeld maar eens niet te denken aan een roze olifant. En zoals je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord om “er niet zo mee bezig” te zijn.
Week 5

Gewoontepatronen

In week 5 volt een uitleg over tegenmaatregelen en gewoontepatronen en zul je ontdekken wat jouw gewoontepatronen zijn, hoe deze zijn ontstaan en of deze nu nog voor je werken. En ik leg je uit wat je het beste kunt doen bij stress.

Week 6

Gedachten zijn geen feiten

Deze week gaan we in op hoe effectief om te gaan met (negatieve) gedachten tijdens een meditatie, maar ook in het dagelijkse leven. Ook ga je o.a. aan de slag met een loopmeditatie.

Week 7

Eigen oefenprogramma maken

In dit onderdeel ga je zelf je eigen oefenprogramma maken met behulp van alle oefeningen die je afgelopen weken hebt  ervaren. Je kunt zelf bepalen welke oefeningen voor jou het beste werken en wanneer je deze het beste kunt doen.

Week 8

Eigen ervaringen

Deze laatste week blikken we terug op de gehele 8-weekse en wat deze weken jou gebracht hebben. We eindigen met een hartmeditatie.

Aanbod 8-weekse

Wat kun je verwachten?

Acht werken lang, iedere week een nieuw onderdeel. Elke week krijg je uitleg met video’s, oefeningen en audio bestanden. De mindfulness meditatie en/of visualisatie oefeningen doe je elke dag. Hiermee train je je “aandachtsspier” en lukt het je steeds beter om je aandacht op de oefening te houden. Met als voordeel dat je je in het dagelijks leven ook beter zult kunnen focussen.

 

Speciaal aanbod van €497 voor €297

Ja, dat wil ik!

Ontvang elke week toegang tot een nieuwe online pagina met oefeningen en opdrachten om meer in balans met je gevoelens en gedachten te komen.