Startpagina Mindfulness 8-weekse Online

Het online programma om thuis jouw eigen Mindfulness 8-weekse te kunnen volgen.
Het online programma om thuis jouw eigen Mindfulness 8-weekse te kunnen volgen.
Week 1

In deze week krijg je uitleg over wat Mindfulness is en wat het niet is. Ook zul je je bewust worden van hoe je nu eigenlijk veel op de automatische piloot doet en van sommige handelingen, weer een ervaring kunt maken. Je gaat ervaren hoe je je met je aandacht meer in het nu kan zijn met behulp van een aantal audiobestanden. En je gaat zelf aan de slag met een paar huiswerkopdrachten.

Week 2

Het 5G model

Deze tweede week ga je aan de slag met het 5G model en je ademhaling. De 5G’s staan voor Gebeurtenissen, Gedachten, Gevoelens, Gewaarwording in je lichaam en Gedrag. Door deze oefening te doen, wordt je je nog meer bewust van wat en vooral hoe een gebeurtenis spanning kan veroorzaken in je lichaam. En je zult ervaren hoe je deze spanning eenvoudig kunt verlichten.

 

Week 3

Meditatie versus yoga

In deze derde week ga je de verschillen en overeenkomsten tussen mediatie en yoga ervaren. Bij beide gebruik je de ademhaling op een rustig tempo en train je je focus. Bij yoga kun je bovendien ook lenigheid en kracht trainen, afhankelijk van de vorm van yoga. Wat ervaar jij in je lichaam en geest als je deze twee uitprobeert?

Week 4

Belemmerende gedachten

Week 4 staat in het teken van jouw belemmerende gedachten. Wat zijn jouw belemmerende gedachten en hoe ga je daarmee om? Gedachten zijn er immers altijd. Probeer nu bijvoorbeeld maar eens niet te denken aan een roze olifant. En zoals je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord om “er niet zo mee bezig” te zijn.
Week 5

Gewoontepatronen

Overleven kost heel veel energie en je raakt er ontzettend uitgeput van. In dit onderdeel wil ik daarom met je gaan naar een liefdevolle bewustwording van de impact  een onvervulde kinderwens. Je mag je emoties de ruimte geven en op jouw manier laten zien.
Week 6

Gedachten zijn geen feiten

Hier gaan we werken aan je energiebalans. Dat is niet alleen rust voor jezelf inplannen, maar ook ontdekken waar je energie van krijgt. En hoe je de balans houdt tussen rust en (te veel) dingen doen.
Week 7

Eigen oefenprogramma maken

In dit onderdeel gaan we bezig met emoties en gevoelens die je tot nu toe niet hebt durven laten zien aan anderen. Hoe kaart je aan dat je graag over jouw verdriet wilt praten? Ook ga ik je vertellen hoe je het beste met je emoties kunt omgaan in lastige situaties.

Week 8

Eigen ervaringen

Nu je geen vader of moeder meer zult worden, zul je je afvragen wie je nou bent, nu je geen vader of moeder meer kan zijn. Je zult je afvragen wat jouw plaats in de wereld nu is en misschien zelfs wat de zin van het leven is. We gaan aan de slag met ontdekken wie jij nu daadwerkelijk bent en wat jou gelukkig maakt.
Aanbod 8-weekse

Wat kun je verwachten?

Acht werken lang, iedere week een nieuw onderdeel. Elke week krijg je uitleg met video’s, oefeningen en audio bestanden. De mindfulness meditatie en/of visualisatie oefeningen doe je elke dag. Hiermee train je je “aandachtsspier” en lukt het je steeds beter om je aandacht op de oefening te houden. Met als voordeel dat je je in het dagelijks leven ook beter zult kunnen focussen.

 

Speciaal aanbod van €497 voor €297