1 op de 6

Onvruchtbaarheid treft 1 op de 6 koppels wereldwijd, in de Europese unie alleen al hebben 25 miljoen mensen te maken met moeilijkheden op zwanger te worden. Die 25 miljoen hebben elk beetje support nodig van hun vrienden, families, werkgever, de samenleving en beleidsmakers. helaas hebben ze vaak te maken met ontberingen en barrières.

Fertility Europe heeft daarom een call to action ingesteld voor beleidsmakers en roept op tot een veilige, eerlijke en efficiënte behandeling, in lijn met Evidence Based Medicine, voor iedereen die het nodig heeft. Zie: https://fertilityeurope.eu/cta/

Mannen voelen zich niet gehoord

Onderzoek van Freya wijst uit dat 96% van de mannen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen vinden dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het perspectief van de man. Zij hebben net zo goed een (onvervulde) kinderwens, waarbij ze met dezelfde emoties worstelen als (hun) vrouwen en dezelfde moeilijkheden ervaren met hun omgeving. Als vrienden, broers en zussen veel gemakkelijker kinderen krijgen dan zij dat kunnen, voelt dat net zo confronterend dan dat dat bij vrouwen doet. Het schrijnende is dat 78% van de mannen ook vindt dat praten hierover taboe is, waardoor ze zich vaak nog eenzamer voelen dan vrouwen.

Tegemoetkoming

In het kader van de week van de vruchtbaarheid, wil ik het voor mannen nog een stukje laagdrempeliger maken door de mannen een kleine aanbieding te doen. Wil je kennismaken met coaching door iemand die die gespecialiseerd is in het omgaan met het verdriet, de eenzaamheid en de onmacht dat bij een onvervulde kinderwens komt kijken?

Deze week zijn

De eerste twee sessies voor de helft van de prijs!

(Het kennismakingsgesprek en de sessie hoeven niet in deze week plaats te vinden, de aanmelding daarvoor wel.)

Neem gerust contact met mij op:

Kennismaken is gratis.